Trap er niet in

Liefde is ..

.. in elk geval niet je vriendin aanzetten tot prostitutie

Loverboys spelen vuil spel. Eerst winnen ze je hart, verleiden je met aandacht en dure cadeaus. Ben je eenmaal ingepalmd, dan dwingen ze je tot prostitutie.

In de strip dwingt de vriend van Natasja haar om met een andere jongen naar bed te gaan. Dit noemen we gedwongen seksueel contact, en dat is strafbaar.

Verkering voor het geld
Een loverboys zoekt verkering om geld te verdienen. Zo’n jongen probeert je over te halen om seks met anderen te hebben, tegen betaling. In het begin is een loverboy heel lief. Hij doet alles om het je naar de zin te maken. Zo palmt hij je langzaam in.

Hij maakt je afhankelijk
Met cadeaus bijvoorbeeld, die je later ‘in natura’ moet terugbetalen. Of door je te ontmaagden. Voor allochtone meisjes uit gelovige gezinnen is de weg terug dan vaak al afgesloten. De eer van de familie staat immers op het spel.

De omslag
Ben je eenmaal afhankelijk, dan verandert zijn houding. Onder het mom van geldgebrek of een openstaande schuld, zet hij je onder druk. Natasja uit het stripverhaal gaf toe en ging met Danny naar bed. Gelukkig durfde ze haar verhaal aan een vriendin te vertellen.

Wees op je hoede!
Wapen je tegen deze charmante heren met mooie praatjes en dure cadeaus. Ze ronselen vaak op schoolpleinen of in discotheken. Al op het moment dat hij contact zoekt, moet bij jou een alarmbel gaan rinkelen.

Zover als Natasja kun je het beter niet laten komen. Laat je nooit dwingen iets te doen, waar je niet aan toe bent. Het maak niet uit hoe oud je bent of hoe lang je verkering hebt. Jij beslist.

Lees hier hoe een loverboy te werk gaat en hoe je een slachtoffer herkend